2007. augusztus 9., csütörtök

Hölgyeim és Uraim: LGT

Gyülekező a nagyszínpadnál !

Fiú! Valaki mondta...

Megjött James is.

Itt már Arthur is segít.
Gömbölyödik a Boogie a zongorán!

Itt a ritmusszekció!
Indulhat a Zenevonat!



Egyszer véget ér...



Hááááát, ez is megvolt. Nagyon vártam, és az utazásom is sikerült, tehát eleve jó hangulatban roboghattam be a szigetre. Kissé poros volt a befelé vezető út, no meg a várakozás is szárított eléggé, így csapatunkkal nagy erőkkel elkezdtük megrohamozni az első működő söntést. Komoly árakkal indítottak, de mit csináljak, szomjas voltam. 390 Ft egy "bearanyozza a napod" sör, a Dreherért már 10 forint híján egy 500ast kellett leperkálni. Nem tököltem tovább, vettem gyorsan 4 doboz Drehert(a körtepálinka mellé, ami isteni volt!) az legalább biztosan 0,5 lit. volt! És hideg.
A nagyszínpad körül forró hangulat, helyezkedő emberek és jó adag por lepett el.. Örültem, hogy rezerváltam a Dréherből, por ellen kiválóan hatott.
Felcsendültek a "Képzelt riport..." harmóniái, persze rögtön kánonba kezdtünk mi is. 5 éve is láttam a darabot, most kicsitt összeforrottabna tűnt. Viszont, személy szerint én a "Novákpetiben" kicsit csalódtam. Néha csak úgy bámult a nagyvilágba, szerencsétlenségére a kamera meg ilyenkor mindig megtalálta. De úgy zuzammen jó volt a produkció.
Sokáig azt hittem, hogy az idő fél 9, de aztán meggyőztek, hogy nem, mert csak fél 8 van, és kezdődött a LOKI buli.
Baratáimnak azt mondtam, de jó lenne, ha a "csakazjöjjön..." indítana. Oszt Jött a Fiú. De azért Pici beleépítette a "csakazjöjjönt...". Aztán A Boogie a zongorán dallamára lassan pódiumra lépett a többi zenész is, és elkezdődött az örömünnep. Nekem legalábbis az volt. Nem tudom a playlistet, de minden dal felcsendült, aminek fel kellett csendülnie! Oly gyorsan telt el az idő, hogy az számomra máig hihetetlen. Ezért is gondoltam, hogy csak fél 9kor kezdtek.
Egy hülye helikopter (ha jól láttam egy őskori MI-8 volt, de lehet tévedek) kicsit megzavarta az előadás lírai részét. Amíg távolabb körözött és "tömör" zene szólt, addig nem nagyon hallatszott a "pinkfloyd"effekt, de pont amikor a srácok a közönség soraiban rázendítettek a Miénk itt a tér-re akkor szépen közelített a pilótabácsi is. No, akkor mindenki azt hitte, hogy kezdődik a "The Wall" ! Szerencsére Bin Láden (vagy valaki más?) időben elküldte Gagarint a sunyiba.
Sok jó dal volt, nem tudom mindet felsorolni, de imádtam a "Kotta nélkül"-t, és a végén nagyon jól esett a Rádió.
Érdekes volt, hogy beszáltak a csemeték is a zenélés bizonyos fázisaiban, de szerény személyemet nem igazán rázták meg. Úgy, ott voltak, oszt' annyi. Kicsit színesítették a műsort, de tényleg csak kicsit.
A technika nem volt mindig flott, ez meg is lepett. Egy ilyen produkció megérdemelné a komolyabb odafigyelést. Volt, hogy a szólóének igencsak halk volt jó pár másodpercig, volt, hogy valami úgy gerjedt, mint aWiszkisrabló a nőibicikli látványától, volt hogy a kivetítő nem vetített ki , csak sötét sziluetteket (lehet, hogy a katódsugár? Dehát az má jóformán moziban sincs!), de akkoris egy szuper LGT buli volt. Nekem legalábbis. Más meg nem nagyon érdekel.
Asszem az lehetett a gond, hogy ez nem egy teljes LGT produkció volt, mint 5 évvel ezelőtt, hangosították őket is, mint még majd egy csomó más bandát a nagyszínpadon. A manusnak ez is csak egy munka volt. Nekem legalábbis úgy tűnt.
Nembaj, remélem 1-2-3 év, aztán megint lesz LGT konci. Biztosan drágább sörrel, hogy a fene vigye el, de remélhetőleg jobb technikával. A lényeg, hogy "A dal ugyanaz marad"!
És majd akkor is "csakazjöjjön..."


2007. augusztus 5., vasárnap

Csak Van , egy jó kis banda

Csak Van - Tudat rabja
Csak Van - A jég hátán is

Két nagyszerű dal egy felvidéki amatőr zenekartól. Nagyon nagy fazonok. A linktárba beraktam a web elérhetőségüket, de ha valaki nem akar keresgélni, az innen is letöltheti a 2 dalt, persze ezek engedélyezettek, az ő oldalukról. Szabi, az énekes fickó nagy arc! Tolószékben közlekedik, de ha valaki dumál vele, ezt fel sem veszi. Az emberek zöme (köztük jómagam is) hajlamosak vagyunk rögtön együttérzőkké válni, ha valaki nem "olyan", mint mi. No, ez Szabinál nem fordul elő. Ebből a gyerekből süt az élet. Ülve úgy énekel Deep Purplet, mint azt jónéhányan állva sem tudják, s nem is fogják. Alig várom a hóvégi SZMAZE tábort Kamocsán, ahol újra talizom velük, remélhetőleg. Meg még jó néhány nagyon frankó bandával.
Majd lehet, hogy nyitok egy : "Felvidéki zenészgyerekek linktára" fiókot.

Genesis - Prága

Ez is elég monumentális díszlet.
Mint maga a zenekar
.

Marha jó buli volt, meg kell hagyni. Biztos jobb lett volna Gabriellel, ahogy a legelején tervezték, de így sem okoztak csalódást a "srácok". Aminek örültem, hogy a régebbi felvételeket részesítették előnyben. Az utolsó 2 lemezről, melyek már azért eléggé magukon viselték a "kommersz" jelzőt, szerencsére tényleg csak "ízelítettek". Az Abacap, Duke,Nursery Crime, a Genesis (sokan a Mama címet bigyesztették erre a lemezre, pedig nem, ennek nem volt címe, ill. simán Genesis) és más kiváló lemezek remek dalai mellett számomra kifejezetten nagy örömöt szerzett a "Fontonként adom el Angliát" dala, a Firth Of Fifth, a nagyszerű Hacket szólóval. Ettől mindig elájulok. Nemtudom miért, de ez a szóló mindig belémmar. Tényleg feláll a szőr a hátamon.
Szóval, a 130 perc sitty-sutty , elrepült. De milyen 130 perc volt!!!!!

Most, hogy így újranézem a képeket felötlött bennem egy gondolat, ami vagy úgy van, ahogy gondolom, vagy nem, mindenesetre önmagamnak elfogadható magyarázat. Szóval, sokat agyaltam azon, mit is ábrázolhat a díszlet, tehát az egész kompozíció. Állandóan a "robbanás" szó jött a nyelvemre, de nem tudtam miért. Asszem, ma megvan. Genesis = Teremtés ! Hát persze! A háttérben a kiálló "tarajok", mint egy őslény taraja, vagy mint az "Ősrobbanás" ezerfelé hulló fénycsóvái! És a koncin az effektek is mind-mind erre hajaztak! Szerintem okos vagyok. ...szerinet... Más meg nem érdekel. hihi