2007. augusztus 4., szombat

A Gördülő Kövek Brnóban

Megjöttünk


A várakozás hevében


Szomjas vagy apa?


Trick of the Light


Start Me Up!


Az "örökmozgó" Jumping Jack!


Megalomán klasszika!


Maga a pokol! Szimpátia az ördöggel!


The End



2007. augusztus 3., péntek

GO !!!

Hát, akkor gyia!
Amikor nemrég ( konkrétan tegnap), egyik kedves ismerősöm (konkrétan Millarca) beszélt nekem erről a blogos dologról akkor még azt hittem, marha jó lesz, majd használom tárhelynek. De valami kisördög folyton azzal kekeckedik valahol ott hátul, a KIS agyamban, hogy irjak. Most meg azon töprengek, hogy letiltsam-e a hozzászólási lehetőséget. Mert nem fórumot akarok, fórumozni lehet ezer helyen. Csak úgy kiirnám magamból néha az érzéseket. De akkor meg lesz, aki bunkónak fog tartani (alighanem igy is!), hogy nem adok esélyt a kritikára. De miért kellene kritizálni az én érzéseimet? No nem? Azok az enyémek, vállalom. Hm... , no ezen még majd filózok egy sort, addig még szabadon hagyom a hozzászólás lehetőségét.
No, most meg mit irjak? Annyi minden van bennem, de hol elkezdeni? Talán az óvodás koromról mégsem fogok anekdotázni, bár röhöghetnénk néhány estét, az biztos. Majd kapkodok, ide, meg oda. Na és?! Bár, igy 42 évesen talán már nem kapkodom annyit, mint egykoron.
Túlvagyok a második Dunafesten. Hogy az meg mi a manó? http://www.dunafest.parkany.sk/ Ez nem reklám, csak nincs kedvem túlmagyarázni, mi is az, ha simán megnézhető.
Asszem lesz 3. is, de most nem tudok még objektiven gondolkodni ez ügyben. Attila barátommal tudatában voltunk annak, hogy nem lehet rögtön hatalmas lovettát kaszálni, nem is ezzel van baj. Jövőre szerintem egálba tudnánk - tudjuk hozni a kiadási és bevételi oldalt. Az nem megy a fejembe, hogy mi a kutya füle programot kellene összehozni, hogy jó legyen. Jó volt az előző is, meg az idei is, szerintem, meg még jó párak szerint. Mégsem "szólt" nagyot. Birom, amikor "marhakomolyzenerajongóvagyok" 13-14 évesek szinte követelik, hogy kit szerepeltessek. Hehe. Nem akarom a "feltörekvő" korosztályt megsérteni, de nem lehet olyan bandát szerepeltetni, akit 16an ismernek.
A röhej az, hogy az "élvonal" sem hozta azt a nézőszámot, amit reálisnak tartottam volna. Szóval, nem panaszkodom, de tényleg, csak meditálok. Mi a nyavalyát lehetne kitalálni, hogy mindenki elégedett legyen? Van még idő, majd agyalok. Csak, leirtam. Mert mint már fentebb jeleztem, a blog dolgot arra fogom használni, hogy "kibeszéljem" magamból a dolgokat, amelyek foglalkoztatnak. Vagy legalábbis néhányat. Aztán lehet, hogy igy agyilag meg tudok könnyebbülni. Majd maglátom.
A zene elég fontos szerepet tölt be életemben, sokszor sajnálom, hogy nem zenélek, máskor meg örülök, mert már igy is terhelő néha számomra a zene által egyéb módon rámrakodó teher. Elég bonyolult lett ez a mondat, nem? Szóval no, mindegy, a zene szerves része életemnek, oszt annyi. Most pl. azon agyalok, hogy is kerüljek majd el a Nulladik napra a szigetre. Gyerekkorom bálványai, meg "nagykorom" példaképei, az LGT (Locomotiv GT) a szigeten. Kimaradtam a kisbusz utaslistájáról, no, "NEM ADOM FEL", biztosan ott leszek. Ja, ha már LGT. Amikor kezdték nyilvánosságra hozni, hogy a Loki ott lesz a szigeten, az egyik Mokka adásban a Havas úr, akit egyébként birtam alapjáraton, no szóval , valakivel beszélget, és aszongya, az LGT valójában a Locomotiv GT. Ebből a Locomotiv a mozdony, a GT-t meg nem tudja, de az alighanem semmit sem jelent, csak hozzábigyesztették. Abban a pillanatban rámeredtem a tányéron levő tükörtojásra, hogy meglássam a vigyoromat. A kárörömömet, hogy valamiben okosabb vagyok a "tanárúrnál". Hogy mondhatott az az "áldottjóember" ekkora baromságot ?
1: nem hiszem, hogy fapados autói vannak, ha máshonnan nem, onnan beugorhatott volna neki, hogy a GT akár autók felszereltségi szintjére is utalhat, s magasabb szintre!!!
2: GT - Grand Turismo - nagy utazás
Összegezve:
A Locomotiv egy olyan MOZDONY, amely nagyon spéci cuccokkal van felszerelve, esetünkben nagyon spéci zenészekkel. Válogatottakkal. Hisz az LGT úgy is indult, mint szupergroup.
És ez a mozdony egy nagy utazásra hivott mindenkit - egy nagy zenei utazásra. 100 szónak is 1 a vége, az LGT teljes jelentése LOCOMOTIV GRAND TURISMO. Jó "tanárúr" is holtig tanul!
De jó, ez már régen bosszantott, most legalább kiirtam magamból. És senkinek nem fáj! hehe
Naszóval, 7én el kell jutnom a bulira. Csak konstatáltam.
Aztán majd hó végén az RV tábor Somorján. Vagyis, a Rómeó Vérzik Tábor. Húúú, na az is egy ütős buláj lesz. de arről majd máskor fejtegetem ki a véleményemet.
Egy májusi "eset" során, ill. annak kapcsán kezdem néha furcsán szemlélni az embereket. Főleg az ismerőseimet. Ja, ez már egy másik téma, váltottam. Szóval, egy fazon, akit, ha barátnak nem is (abból kevés van, legalábbis nekem. Igazi barát szerintem sok nem is lehet!!!), de havernek tartottam (ő magát meg zenésznek (!!!!???) ) egy tehetségkutató végeredménye kapcsán, no meg a maligaszint magasabb szintjének köszönhetően igazából felajánlotta, hogy mit is tehetek a "férfiasságával". Igaz, nem csak nekem, de am blok, az egész zsűri, tehát 7 ember. Hogy ki hogy dolgozta fel, az nem nagyon érdekelt, ez itten az én blogom, csak a magam érzéseiről irok. No, az a lényeg, hogy a fazon pár nap elteltével kezdte magyarázni a bizonyitványát, hogy ő nem úgy gondolta, meg, hogy rám ne gondolta, meg blablabla. Elmondtam neki a véleményemet, hogy bizony, én ezt magamra is vettem, de ő csak szeretett volna békülni. Gondótam, csak haver voltál, hát, béküljünk. Utóvégre, bocsánatot kért. Azóta is nagyokat köszön, ha talizunk. Intek neki én is, de a lelkem mélyén csak egy faszit látok, aki aszonta, le vagyok szarva. És ilyenkor rájövök, hogy csak rutin intések hagyják el a testemet. Szóval, ezért nézem máshogy az embereket. Játszadozom a gondolatta, hogy amikor jópofiznak velem, amikor nagyokat köszönnek, akkor valójában mit is gondolnak ott benn? Rólam. S ilyenkor tudom, hogy haver lehet rengeteg. De barát az csak pár. Hál' istennek, azokból is van, s velük kapcsolatban nem is merül fel a kétely, hogy kétszinűek velem. No, persze én sem Velük. A tisztelet kölcsönös.
No, most asszem igy ennyi. Mert még nagyon beindulok, oszt megirom a memoáromat is.
Mintha megkönnyebbültem volna kicsit. És ez komoly. Kiszórhatom magamból azokat a dolgokat, érzéseket, amikre senki nem kiváncsi, de mégiscsak bebbem vannak. Fasza, jó, hogy Millarca emlitette nekem ezt a Blogos dolgot! Rá fogok szokni!
Hát, akkor most ennyi. Ahoj!

Az első lépések

Hát, izé... mindig is gondolkodtam rajt, hogy jó lenne írogatni, csak úgy bele, a NAGYVILÁGBA...
No, nem mindig, de jó pár éve, na!
Ha sikerül ezt a blogmotort beindítanom, akkor talán majd neki is kezdek. Szurkolok magamnak.